Filter

close
Weergave:


Bezig met laden...

Trapleuningen

Teus de trapleuningspecialist biedt u een groot scala aan trapleuningen aan. Trapleuningen vervaardigd uit ambachtelijk smeedijzer, (ook wel blauwstaal genoemd) of zwarte trapleuningen. Maar ook trapleuningen van roestvrijstaal hebben wij in verschillende variaties. Alle onze trapleuningen zijn in verschillende vormen, maar ook in verschillend diktes te bestellen. Er is nog een uniek aspect waarmee de Trapleuningspecialist zich onderscheidt van andere aanbieders: “de blinde montage”. Alle stalen trapleuningen zijn te bestellen met schroefbare leuninghouders, maar ook de unieke leuninghouders welke blind in de muur gemonteerd kunnen worden.

Soorten trapleuningen

De Trapleuningspecialist heeft qua vorm 3 opties namelijk:

 • Ronde, stalen trapleuningen
 • Vierkante, stalen trapleuningen
 • Platte, stalen trapleuningen.
 

Al onze leuningen van staal, worden geleverd met stalen leuninghouders naar keuze.

Deze leuninghouders worden door ons unieke systeem simpel in deleuning gedraaid met schroefdraad. Dit geeft niet alleen een mooi en een simpele uitstraling weer, maar is ook ongelofelijk sterk en dus veilig. De posities van de leuninghouders, worden voorbereid in de stalen leuningen. Wilt u zelf bepalen waar deleuninghouders gemonteerd moeten worden? Dan is dat geen enkel probleem en kunt u dit simpel aangeven bij “vragen of opmerkingen” tijdens uw bestelling.
 

Ronde trapleuningen


Te bestellen in de volgendediameters:

 • Ronde trapleuning 2 cm dik
 • Ronde trapleuning 2,5 cm dik
 • Ronde trapleuning 3,3, cm dik
 

Alle ronde trapleuningen bieden voldoende houvast en steun. De ronde trapleuningen zijn ook in de vorm of kromming van uw trap te bestellen. Dat wil zeggen dat de gebogen trapleuning met de kromming of glooiing van uw trap meeloopt.
 

Vierkante trapleuningen


Te bestellen in de volgende maten:

 • Vierkante trapleuning 2 x 2cm dik
 • Vierkante trapleuning 3 x 3 cm dik
 

Deze trapleuningen bieden voldoende houvast en steun. Daarnaast geven zij een zeer strak uiterlijk weer. Ook de vierkante trapleuningen zijn in de vorm of kromming van uw trap te bestellen. Dat wil zeggen dat de gebogen trapleuning met de kromming of glooiing van uw trap meeloopt.
 

Platte trapleuningen


Te bestellen in de volgende maten:

 • Platte trapleuning 1,5 x 4 cm dik
 • Platte trapleuning 2 x 4 cm dik
 

Deze trapleuningen bieden voldoende houvast en steun. Daarnaast geven zij een zeer strak uiterlijk weer. Ook de platte trapleuningen zijn in de vorm of kromming van uw trap te bestellen. Dat wil zeggen dat de gebogen trapleuning met de kromming of glooiing van uw trap meeloopt.
 

Massief stalen trapleuningen


Wanneer u voor ambacht en vakwerk kiest, laat u dan eens verassen door de stoere en robuuste uitstraling van onze smeedijzeren of blauwstalen trapleuningen. De massieve trapleuningen worden allemaal stuk voor stuk handmatig gemaakt en uiteindelijk ook weer handmatig behandeld met bijenwas. Deze behandeling is een tijdrovende klus en is gelukkig ook maar 1 keer nodig. Onderhoud van de stalen trapleuning is dus niet nodig. Door de jaren heen zal deze duurzame leuning alleen maar ouder en dus ook mooier worden. Kiest u voor een massief stalen trapleuning? Dan kiest u voor steun van hoge kwaliteit.

Ook demassievetrapleuningen zijn in de vorm of kromming van uw trap te bestellen. Dat wil zeggen dat de gebogen trapleuning met de kromming of glooiing van uw trap meeloopt
 

RVS trapleuningen


De roestvrijstalen trapleuningen zijn gemaakt van hoogwaardig RVS 304 en worden mat geslepen. Deze RVS trapleuningen kunt u bestellen in de volgende maten:

 • RVS trapleuning 2,5 cm dik
 • RVS trapleuning 3,3 cm dik
 

Deze trapleuningen bieden voldoende houvast en steun. Daarnaast geven zij een zeer strak uiterlijk weer. Ook deroestvrijstalen trapleuningen zijn in de vorm of kromming van uw trap te bestellen. Dat wil zeggen dat de gebogen trapleuning met de kromming of glooiing van uw trap meeloopt.
 

Trapleuningen uit 1 stuk


De doorlopende stalen trapleuning is een kunstzinnig stukje ambacht dat u koopt. Teus de Trapleuningspecialist, is de enigste die gespecialiseerd zijn in het inmeten, maken en monteren van doorlopende trapleuningen. Deze doorlopende, stalen trapleuning heeft vele voordelen. Naast design, koopt u ook veiligheid en zekerheid. Heeft u slechte muren waarop de trapleuning gemonteerd moet worden, of zijn er situaties in uw trapgat waar u helemaal geen leuninghouder kunt plaatsen? Dan is een stalen trapleuning uit 1 stuk de oplossing. Deze trapleuning is zo enorm sterk en stijf, dat er zonder enig risico leuninghoudersweggelaten/overgeslagen kunnen worden. Dus wilt u een bijzonder stukje maatwerk, wat overigens een prima prijs kwaliteit verhouding heeft, kijkt u dan eens naar de trapleuningen uit 1 stuk en laat u volledig ontzorgen.
 

Trapleuningen met LED verlichting


Als extra toevoeging kunnen wij praktisch alle modellen uitvoeren met ledverlichting. Deze ledverlichting geeft aan de onderzijde van de trapleuning een schitterende ledlijn weer. Ook de trapleuningen van blauwstaal kunnen wij uitvoeren met een ledlijn. Deze led leuningen zijn naast het design ook extra veilig om uw trap te betreden. Door de zwakstroom uitvoering zal de stalen trapleuning met ledlijn nooit een gevaarlijke spanning kunnen afgeven. Uiteraard is het ook mogelijk om de eerder genoemde trapleuning uit 1 stuk te voorzien van een ledlijn.

Recht of gebogen

Wanneer kiest u voor een rechte trapleuning of een gebogen trapleuning? Dit is afhankelijk van een paar factoren. Heeft uw trap of trapboom een afwijkende kleur ten opzichte van de muur, dan adviseert de trapleuningspecialist om een gebogen trapleuning te bestellen. Wanneer u het prettig vind om de trapleuning openigszins constante hoogte met de trap mee te laten lopen, kunt u beter de trapleuning met een glooiing kiezen.

Rustieke afwerkingen

De trapleuningen van blauwstaal hebben een rustieke uitstraling. Dat wil zeggen, deze rustieke leuningen worden zo vervaardigd dat de “industriële look” behouden blijft. De antracietgrijze walshuid die tijdens het afkoelen ontstaat bied een ouderwets of een smeedijzeren uiterlijk. Geen 1 trapleuning is hetzelfde en hebben ieder zijn eigen karakteristieke uitstraling.

Deze trapleuningen zijn enorm slijtvast,erg duurzaam en is dus een aankoop voor het leven.

Ook de rustieke trapleuningen zijn in de vorm of kromming van uw trap te bestellen. Dat wil zeggen dat de gebogen trapleuning met de kromming of glooiing van uw trap meeloopt

Topkwaliteit van Trapleuningspecialist

 • Handgemaakt voor uw maatwerk project.
 • Duurzame materialen en onderhoudsvrij.
 • Topkwaliteit tegen scherpe prijzen.
 • Persoonlijk advies& ambacht.
 • Eenvoudig zelf te monteren.
 • Blauwstaal op maat geleverd binnen 7 tot 14 dagen.
 • Ruim 30 jaar specialist in handgemaakte trapleuningen.
 • Eigen productie trapleuningen.
 • Niet tevreden? Gratis omruilen.