0
15Dec2023
Hoogte van de trapleuning bepalen

Hoogte van de trapleuning bepalen

Door: Mathieu de GierReacties: 0

Hoogte van de trapleuning bepalen

Om de hoogte van de trapleuning te bepalen, heb je geen bijzondere technische kennis nodig. Met een liniaal, meetlint, duimstok of een rolmaat is de hoogte van de trapleuning zeer makkelijk te bepalen. Op deze hoogte maat plak je een markering d.m.v. een klein stukje schilderstape van ca 2x2 cm.
Let wel op dat je vanaf de voorkant van de trede gaat meten. De voorkant van een traptrede wordt ook wel de neus van de trede genoemd. De hoogte van de trapleuning is naar eigen wens te bepalen ergens tussen 85 cm en 95 cm. Plak een markering recht boven de neus van de eerste trede en een markering recht boven de neus van de laatste trede.

Hoogte trapleuning bepalen bij een trap met een hoek

Een ander mogelijkheid om de trapleuning hoogte te bepalen is om vanaf de trapboom te meten. De trapboom steekt ongeveer 2 cm boven de trede uit en is een dikke plank die tussen de traptrede en de muur is gemonteerd (zie tekening). Hiervandaan meten is een stuk makkelijker wanneer de trap 1 of meerdere hoeken heeft. Je zou de markering dan kunnen plakken tussen 83 cm en 93 cm. Doe dit aan het begin van de trap in de hoek(en) en aan het einde van de trap. Wees wel consequent en gebruik overal dezelfde hoogtemaat.

Trapleuning hoogte ingemeten, bestellen

Nu je je trapleuning hebt ingemeten, wil je natuurlijk overgaan tot het bestellen van een trapleuning! Om een juiste trapleuning met leuninghouders te bestellen kan je gebruik maken van de keuzehulp. Wil je de trapleuning direct monteren en dus met spoed in huis hebben, bekijk dan onze standaard trapleuningen. Deze zwarte leuningen zijn al op lengte gezaagd, gepoedercoat, ingepakt en staan klaar om direct verzonden te worden. Heb je echt maatwerk of gebogen leuningen nodig, ga dan naar onze maatwerk trapleuningen deze hebben een levertijd van ca 10 tot 15 werkdagen.

Groet van Teus!

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Recente artikelen

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.