0

Klantenservice

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Op grond van het Europese recht zijn wij aansprakelijk voor elk gebrek van overeenstemming dat binnen een termijn van twee jaar na de levering van de goederen aan het licht komt. U kunt aanvullende rechten hebben op grond van het Nederlandse recht.
Wanneer u een gebrek aan het product ontdekt of zou horen te ontdekken dient u binnen een redelijke termijn contact op te nemen met ons. Een redelijke termijn is in ieder geval twee maanden. Onder omstandigheden kan een termijn van langer dan twee maanden ook acceptabel zijn.
Indien u tijdig contact met ons opneemt zullen wij zorgen voor een kosteloze reparatie of voor vervanging.

 

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [E-MAILADRES]. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

0343-411067
Teus de Trapleuningspecialist

Weegmaat 25

3961 NN

Wijk bij Duurstede

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Kan ik leuningen ook in/op een holle wand bevestigen?

Het materiaal waar de wand van gemaakt is, bepaald in de meeste gevallen hoe stevig uw trapleuning komt te zitten. De blind gemonteerde leuninghouders moeten ca. 6 à 7 cm in de wand (steen of hout) worden gelijmd en mogen dus niet in een holle ruimte uitkomen.

 

Heeft u holle wanden?

De meeste holle wanden bestaan uit houten staanders met houten platen waarop de gipsplaten zijn geschroefd.

In dit geval kunt u de leuninghouders met  een montageplaat, voorzien van schroefgaten, bestellen en deze door het gips heen in het hout monteren. Schroeven worden niet meegeleverd.

 

Heeft u een holle wand die alleen uit gipsplaten bestaat?

Dan kunt u door middel van holle wand pluggen de leuninghouders met een montageplaat op de wand monteren.

U zult begrijpen dat een montage op een gipswand minder stevig zal zijn dan op een normale/massieve muur. Holle wand pluggen worden niet meegeleverd.

Kan ik meerdere led leuningen koppelen?

Het is niet mogelijk om de ledleuning zelf aan elkaar te koppelen, maar wel de voeding. Er wordt namelijk een transformater/leddriver meegeleverd die met gemak 6 m ledleuning kan voeden.

Welk gereedschap heb ik nodig om de trapleuning te monteren?

Het enige wat u nodig heeft bij blinde montage is:

 • Een kitspuithouder
 • Een boormachine met een steenboor van 12 mm. 
 • Een meetlint.
 • Als u vierkanten rozetten heeft besteld, is het raadzaam om een waterpas te gebruiken.
Wat als mijn muur verspringt?

Met de blinde montage methoden kunt u dit probleem simpel op lossen, zolang de sprong of randafwerking maar niet groter is dan 2 cm.
De leuning-houders voor de blinde montage kunt u namelijk variabel 5 tot 7 cm diep in de muur boren en verlijmen. zie  filmpje

Ook met schroefmontage 

Wanneer u een sprong in de muur heeft of er is een randafwerking in de trapgat sparing gemonteerd en u wilt leuninghouders met schroefmontage toepassen, is dit ook geen probleem.
Want Teus heeft leuninghouder met schroefmontage van 6 cm lang en van 8 cm lang ontwikkeld. In de meeste gevallen is het materiaal wat voor de afwerking wordt gebruikt 18mm dik, dus bijna 2 cm.

Het verschil is groter dan 2 cm!

Dan heeft Teus ook nog extra lange leuninghouders voor de blind montage op voorraad. (helaas alleen voor blinde montage).
Deze houders zijn ca 8 cm langer dan de standaard houders.

Geef tijdens uw bestelling (bij uw adres gegevens) even aan hoeveel langere leuninghouders u wilt ontvangen. teus zal deze gratis mee leveren.

Wat is de levertijd van de leuning(en)?

De levertijd van de leuning(en) is erg afhankelijk van de materiaalkeuze en behandeling van de leuning.

Normaal heeft u de leuning(en) binnen 4 tot 14 werkdagen in huis.Als uw trapleuningen zwart gepoedercoat moeten worden kan de levertijd in enkele gevallen uitlopen tot 21 werkdagen.

In vakantieperiode’s kunnen de leuningen met poedercoating  2 weken extra vertraging hebben!

Uiteraard krijgt u van te voren een mail van ons waarin staat vermeld dat de bestellingen gereed zijn en worden verzonden.

Kunnen jullie de trapleuning bij mij thuis monteren?

Helaas kunnen wij u op dit moment geen monteurs aanbieden!

Kan ik de leuningen terugbrengen/retourneren?

In principe kunnen opmaat gemaakte producten niet terug worden genomen.
Echter willen wij ervoor zorgen dat u als klant tevreden bent met onze producten!
Dus wanneer u door omstandigheden niet tevreden bent met de producten, kunt u na overleg de producten terugbrengen en zal de betaling teruggestort worden op uw bankrekening.

Wilt u een product omruilen?, dan kunt u na overleg uw producten zelf komen omruilen en het eventuele financiële verschil contant afrekenen.

Producten kunnen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur worden teruggebracht.

Na ontvangst en controle van de producten wordt het aankoopbedrag van de leuningen binnen 14 werkdagen teruggestort op uw bankrekening.

Producten mogen niet beschadigd zijn, of langer dan 2 weken in uw bezit zijn geweest.

 • Aantal bestellingen op dit moment: 2470
 • Aantal bestellingen geretourneerd: 4
 • Aantal bestellingen niet compleet geleverd: 5
Ik heb een smetplank op de muur, wat nu?

Als er een smetplank op de muur zit, is dit in principe geen probleem. Hier kunt u gewoon doorheen boren (met een houtboor) en vervolgens in de muur boren.

Wanneer er een glooiing in de plank zit, wordt het natuurlijk wat moeilijker om op afstand de juiste glooiing in de leuning te maken. U kunt het beste de oude bestaande leuning bij ons afgeven en dit vermelden bij uw bestelling. De leuning wordt exact nagemaakt. Kijk voor de zekerheid of de oude, bestaande leuning nog de juiste glooiing heeft.

Wij adviseren bij montage op een smetplank met glooiing, leuninghouders te kiezen met een montage rozet, zodat u deze kunt monteren met schroeven.

De lijm in de mengtuit is hard geworden, wat nu?

Wanneer u te lang heeft gewacht met lijmen, is het mogelijk dat de lijm al hard is geworden in de mengtuit en u er dus niets meer uit kunt krijgen. Het hard worden van de lijm is erg afhankelijk van de temperatuur en kan variëren van 5 minuten (bij een temperatuur van 20 graden) of zelfs 20 minuten (bij een temperatuur van 0 graden). Er zijn 2 mengtuiten geleverd wat genoeg is om de leuninghouders te verlijmen. Mocht het onverhoopt toch nodig zijn om extra lijm of mengtuitjes te bestellen, dan kunt u dat doen via de pagina losse producten. 

Kan ik na montage van de leuningen de muur nog schilderen?

Het is geen enkel probleem om na de montage van de leuningen de muur te schilderen, echter dient u wel de leuningen af te dekken zodat hier geen verf op kan komen.

Een groot nadeel van schilderen na montage, is dat u niet met grote (dikke) vachtrollers tussen de muur en de leuning kunt komen, u dient dit met een kleinere (smallere) roller te doen.

Eventuele rozetten kunt u voorzichtig los wrikken en na het schilderwerk weer met een klein beetje montagekit terug monteren. Uiteraard kunnen de trapleuningen met schroef montage gewoon worden verwijderd.

Zijn de leuningen ook buiten te monteren?

Uiteraard is dit voor de roestvrijstalen trapleuningen geen probleem.

De stalen producten dienen eerst een aparte anti-corrosie behandeling te ondergaan, zodat u hier levenslange garantie op kunt krijgen.

Vult u A.U.B. het contact formulier in, zodat wij u kunnen benaderen met een passende oplossing.

Zijn de leuningen onderhoudsvrij?

Zowel de stalen/smeedijzeren als de roestvrijstalen leuningen zijn onderhoudsvrij, mits deze binnenshuis worden gemonteerd.

De roestvrijstalen leuningen kunnen uiteraard zonder problemen buiten worden gemonteerd worden.

De smeedijzeren leuningen kunnen alleen buiten worden gemonteerd als u de leuning-houders en de leuning eerst laat behandelen om roestvorming te voorkomen.

Wat is de afstand van de leuninghouder tot het begin van de leuning?

De afstand van de eerste leuninghouder tot het begin van leuning is ca. 15  cm.

Bij producten die korter zijn dan 80 cm., worden de leuninghouders op 10 cm. van de kopse kant gemonteerd.

De rest van de leuninghouders worden verdeeld en varieert van 60 cm. tot 120 cm.

Wat is een smeedijzeren trapleuning met glooiing?

De glooiing in een trapleuining is de bolling in de leuning zelf. Dit zorgt er voor dat je trapleuning mooi meebuigt met de trap wat voor een fijnere ervaring kan zorgen.

Lange trapleuning:

De lange trapleuningen voor een bovenkwart trap, kunnen worden voorzien van een glooiing (bol) aan de bovenzijde van de leuning.


De lange trapleuningen voor een onderkwart trap, kunnen worden voorzien van een glooiing (hol) aan de onderzijde van de leuning.


De lange trapleuningen voor een dubbelkwart trap, kunnen worden voorzien van 2 tegengestelde glooiingen, hol aan de onderzijde en bol aan de bovenzijde.

Korte trapleuning:

De korte trapleuningen kunnen over de gehele lengte worden geglooid.


Bij de onderste kwart is de leuning bol.


Bij de bovenste kwart is de leuning hol.

Wat is opstuiken?

Bij opstuiken wordt er een mooi elegant knopje (verdikking) aan het uiteinde van de smeedijzeren leuning geslagen. Dit geeft de leuning een nostalgisch uiterlijk.

Een grote brander maakt het uiteinde van de leuning roodheet, waarna er met een smeedhamer, of smidshamer, zo vaak op wordt geslagen dat het materiaal wordt opgestuikt..

Wat is precies rustiek?

Wanneer u een trapleuning bestelt die een rustieke uitstraling moet hebben, kunnen wij de stalen trapleuningen nogmaals verhitten en behandelen met bijenwas. De leuningen krijgen door deze zeer oude behandelmethode, een donkere, antraciet grijze kleur.

De donkere walshuid laat sporen zien van de enorme hitte die nodig is geweest om het massieve staal de vorm te geven die u wilt bestellen. Of u nu een ronde, vierkante of een platte strip als leuning wilt hebben, wij hebben alle materialen op voorraad. Dus wanneer u een ouderwetse trapleuning wilt bestellen, zullen de kenmerken van het oude ijzer uiteraard niet ontbreken.

De afwerkingsoptie rustiek is zeer kras en stoot bestendig en zal in de loop van de jaren alleen maar mooier worden. Onderhoud is niet nodig. Door het dagelijks gebruik zal de leuning, door het minimale vet op uw handen, onderhouden worden. U kunt dit vergelijken met een oude, houten vloer die door de gebruikssporen en ouderdom alleen maar mooier wordt.

Enkele voordelen van een rustieke trapleuning:

 • Geen onderhoud nodig
 • Stoer en robuust uiterlijk
 • Nostalgische en ouderwets
 • Ook zeer geschikt bij een modern interieur
Hoe ziet mat zwart eruit?

De trapleuningen die u mat zwart besteld, zijn mat gepoedercoat.

De top laag is erg hard en is slijtvast. Onderhoud is niet nodig!

Hoe groot moet ik het gat boren bij blinde montage?

U boort een gat van 12 mm ongeveer 5 à 6 cm diep, hierin wordt de leuninghouder van 10 mm dik vast gelijmd.

Over de leuningspecialist

Nadat we jarenlang ervaring hebben opgedaan met het verwerken van verschillende soorten metalen zijn wij ons gaan specialiseren in trapleuningen en leuningwerk. Dit valt onder een van de meest exclusieve, en vooral, moeilijke vormen van smeden.

Dit is allemaal ambachtelijk en tijdrovend werk wat hoge kosten met zich mee brengt. Mijn uitdaging was dan ook om betaalbare trapleuningen te ontwerpen en aan te bieden.

Door nieuwe ontwikkelingen en technieken zijn wij in staat om smeedijzeren of roestvrijstalen trapleuningen te leveren die door ons unieke montage systeem snel en eenvoudig te monteren zijn. Er zijn uiteraard verschillende montage mogelijkheden door de verschillende leuninghouders. Bij de keuze van een trapleuning zijn twee verschillende groepen te onderscheiden, de roestvrijstalen trapleuningen en de smeedijzeren trapleuningen.

Bij roestvrijstalen trapleuningen kunt u kiezen voor een leuning met of zonder ledverlichting.

Bij de smeedijzeren leuningen zijn er verschillende uiteinden mogelijk. U kunt onder andere kiezen uit een gesmede bal of een nostalgisch krul op het einde. Ook is het mogelijk om het uiteinde op te stuiken of strak af te werken.

Daarnaast kunt u ook de eindafwerking kiezen, hierbij heeft u een keuze uit matzwart, bijenwas of de mogelijkheid om de leuning zelf te schilderen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben Stel uw vraag hier.

Op die manier kunnen wij onze producten aanpassen aan al uw wensen.

Met vriendelijke groet,

De leuningspecialist

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.